Raad en daad voor een plezierige wandeling

Bereikbaarheid

De A.F.Th. wandeling in Geldrop begint bij het Kasteel.
Geldrop ligt zo’n vijf kilometer zuidoostelijk van Eindhoven en is snel bereikbaar met openbaar vervoer.

Trein

Neem vanuit Eindhoven de stoptrein naar Weert. De eerste stop is Geldrop. Loop dan richting Geldrop centrum; neem bij de kerk, op de rotonde richting Mierlo. Na ongeveer 200 meter ligt aan de linkerkant de poort van Kasteel Geldrop. Looptijd is ongeveer 12 minuten.

Bus

Neem buslijn 320 van Eindhoven naar Helmond via Someren vice versa.

Stap uit bij halte Geldrop Centrum (gelegen aan de Mierloseweg). Loop richting Mierlo. Na ongeveer 200 meter ligt aan de linkerkant de poort van Kasteel Geldrop. Looptijd is ongeveer 4 minuten.

Neem buslijn 24 van Eindhoven naar Helmond via Mierlo vice versa.

Stap uit bij halte Geldrop Kasteel (gelegen aan de Helze). Loop naar de rotonde en volg richting Mierlo. Na ongeveer 300 meter ligt aan de linkerkant de poort van Kasteel Geldrop. Looptijd is ongeveer 5 minuten.

Auto

Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop
Stel navigatie in op Helze 8, 5662 JG Geldrop.
Helze is het parkeerterrein met het Kasteel en de Kasteelhoeve op geringe loopafstand.

A.F.Th. Banken

Zitplaatsen in de wandeling zijn nodig. Om teksten en citaten te lezen of te beluisteren; om te mijmeren bij spraakmakende verhalen; om te genieten van landschap of dorpsgezicht.

Natuurlijk staan er gemeentebanken in en rondom de wandelroute. Maar er komen vijf A.F.Th. erebanken bij op belangrijke locaties. Het zijn verrassende banken als blikvanger in de omgeving en als comfortabel lees- en rust- en ontmoetingspunt.

De banken staan er nog niet allemaal. Want vijf A.F.Th. banken kosten zeker € 10.000,-. De Werkgroep Van der Heijden wandeling heeft al een deel van die som bij elkaar gebracht maar er loopt nog een actieve crowdfundingsactie. Help met een donatie en laat u naam achter in de sporen van A.F.Th.

Horeca

Natuurlijk is er plaats voor iets lekkers onderweg. Op het middelpunt van de wandeling kan de wandelaar  bij de Kasteelhoeve terecht voor koffie en thee of een smakelijke lunch. In de eerste wandelhelft is Café De Muis, voorheen het legendarische Café De Kuster, een sfeervolle Heijdensiaanse pleisterplaats. De tweede wandelhelft passeert het Geldropse Horecaplein met een keur van gezellige cafés en restaurants.

Inspirerend idee voor groepswandeling

De A.F.Th. wandeling lopen samen met familieleden, vrienden of leesclubgenoten is een verrassende onderneming.
Maar er kan méér. De Werkgroep Van der Heijden wandeling biedt u op afspraak een Heijdensiaanse ontdekkingsreis samen met een spraakzame gids.

En bovendien kunt u zo’n wandeling beginnen met een inleiding op het werk van A.F.Th. van der Heijden, door de schrijfster van het wandelboek ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden, een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd’. De inleiding duurt met eventuele vragen ongeveer 45 minuten.

De wandeling met een gids omvat altijd één lus van de route om genoeg tijd te hebben voor vragen, antwoorden, wetenswaardigheden en anekdotes. De wandelingen kunnen afgesproken worden op de dagen woensdag tot en met zaterdag. De Kasteelhoeve is het vertrekpunt en het eindpunt van de wandeling.

De inleiding van de wandeling vindt ook plaats in de Kasteelhoeve. U kunt daar eventueel lunchen en iets drinken, voor of na de wandeling.

Snel geregeld

Er zijn twee mogelijkheden voor een gids-wandeling met een deelnemersaantal van vijf tot tien personen.

  • Wandeling van één lus met een gids van de werkgroep.
    Kosten € 3,– per persoon.
  • Inleiding vóór de wandeling en wandeling van één lus met een gids van de werkgroep.
    Kosten € 5,– per persoon.

Het is natuurlijk interessant om vooraf aan de wandeling een boek van A.F.Th. te (her)lezen waarin zijn leven en fictie spelend in Geldrop, worden verhaald. Op de website vindt u de belangrijkste titels.

Een afspraak maken voor een groepswandeling kan via het aanmeldformulier. Na ontvangst van uw aanmelding neemt een gids van de werkgroep contact met u op.

Kasteelhoeve: Helze 8, 5562 JG Geldrop
Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur

Vraag een begeleide wandeling aan

Maak uw keuze

3 + 3 =