Wandelboek en audiotour, uw wegwijzers en gespreksgenoten

Wandelboek

Het wandelboek ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden, een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd’, samengesteld door de Werkgroep Van der Heijden wandeling, is geschreven door Han Roijakkers en verscheen in april 2017 bij Uitgeverij Lecturis BV Eindhoven.

De kern van het boek is de wandeling, uitgezet in 31 locatiepunten met corresponderende inleidingen, intermezzoteksten en schitterende citaten uit de Geldropse romanwerkelijkheid.

Daarnaast bevat het boek een schets van leven en werk van A.F.Th. Het geheel is opgefleurd met jeugdfoto’s van de schrijver en beelden van ‘zijn’ Geldrop. Het omslag heeft een uitvouwbare wandelkaart.

Dit unieke wandelboek is te koop bij Lecturis en bij iedere boekhandel voor € 14,95

Voorproefje

De flaptekst van ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden’ geeft een sfeervolle indruk van het boek.

Geldrop … mijn dorp

Student Albert Egberts uit ‘De tandeloze tijd’ gidst zijn vriend Geldrop in, een beetje weemoedig, een beetje spottend. Hier in zijn geboortedorp stroomt de Dommel, voor Albert de stilstaande rivier van het onbruikbare, afwachtende leven.

Maar in dat ongewisse ontspringt de oerbron van een tartend literair oeuvre, groeien de weidse fabels en mythen van een jeugd, ligt de eerste afdruk van het alomvattende boek dat A.F.Th. van der Heijden ooit wil schrijven.

Dit boek wandelt door de Geldropse laag in zijn werk, door de ijkpunten van leven en verbeelding. Zijn verhalen dompelen alle plaatsen en sporen in de metamorfose van Van der Heijdens magische fantasie.

De wandelaar komt op de biografische plaatsen van de schrijver; de huizen, scholen, cafés, straten en pleinen, waar hij opgroeide en zich ontwikkelde tot zijn twintigste jaar.

Om met A.F.Th. te spreken: ‘Bij het lezen was ik zelf helemaal terug in Geldrop …’