Reacties

Geef hier uw reacties op de wandeling en alles wat u interessant vindt.

Laat een ervaring of tip achter

 
 
 
 
 
 
Velden met een * zijn verplicht.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen bewaren wij het IP adres 3.237.254.197.
We houden ons het recht voor om bijdragen aan te passen of te verwijderen wanneer deze in strijd zijn met inhoud van de website
13 berichten.
Leonie Josiassen Leonie Josiassen uit Geldrop heeft geschreven op 7 september 2017 om 10:42:
De vorige week heb ik samen met Marianne een groep bekenden rondgeleid.ย 
Wij hebben de twee lussen gelopenย  enย zij hebben genoten van de citaten, de verhalen en de fotoโ€™s uit het wandelboek.

De tegenstelling tussen het volkse uit lus 2 en het sociaal betere milieu van lus 1, komt goed tot uitdrukking en is een treffende afspiegeling van waar Adri over schrijft in de serie โ€œDe Tandeloze Tijdโ€.

Interessante wandeling en zeker aan te bevelen.โ€

Leo Willemse Leo Willemse uit Amsterdam heeft geschreven op 24 juli 2017 om 09:26:
Dag, samen met Jan, Fokke en OBA-collega en vriend Ton (+ ontwikkelaar Rob!) maakte ik 22 juli de AFTH wandeling, en kan me volledig bij Jan en Fokke aansluiten. Geldrop was de goudmijn voor de schrijver, zoveel is wel duidelijk en nog steeds zichtbaar.Ik schrijf er binnenkort meer over in mijn Boekenblog voor de OBA.Overigens publiceerde ik al eerder op dit blog over AFTH: https://www.oba.nl/blogs/boekenblog--tonio-boek-en-film.html. Vriendelijke groet, Leo willemse
Fokke Fokke uit Alkmaar heeft geschreven op 24 juli 2017 om 01:25:
Wat een leuke wandeling is dit. 31 Geldropse plekken die we kennen uit de boeken van AFTh. Niet alleen De tandeloze tijd, maar ook Asbestemming en De sandwich. Mooi om het allemaal eens 'in het echt ' te zien. De Gevarendriehoek, het Strontstrietje, cafetaria Pietje & Mietje, Cafรฉ de Kuster, het huis van Thjum en nog veel meer. Ik heb genoten, ook dankzij de fijne wandelgids Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden waarin uitgebreide toelichtingen staan van de 31 'haltes', en door de bijbehorende audiotour waarin mede-Brabander Frank Lammers voorleest en vertelt. Ik ga Asbestemming herlezen en ik doe die wandeltocht over enige tijd gewoon nog een keer.

Tip: download app en de audiotour thuis al helemaal op je mobiel, dat scheelt data, zorg voor een volle accu en/of neem een powerbank mee, want een paar uurtjes lopen met die audiotour aan kost flink wat vermogen.
Jan de Waal Jan de Waal heeft geschreven op 23 juli 2017 om 15:24:
Gisteren AFTh wandeling gedaan.

Je kan de tocht op verschillende manieren beleven: herinneren aan de teksten van het boek, de gezelligheid van je medewandelaars (raad ik beslist aan, ga met meerder liefhebbers, iets voor de website om dat te organiseren?) De schoonheid en alle dichte rolluiken in het andere Geldrop.

Je kan lekker eten op het kasteel maar een frietje ofzo in een van de patattenten in de buitenwijk zorgt voor kleurrijke personen en de echte vette smaak van het boek. Mooi dat je tocht op diverse manieren kan lopen: met het boek in je hand, met een smartphone waarop je de audiotour is gedownload of de light versie online direct beluisteren.

Persoonlijk vond het eerste deel mooier maar de tocht door de buitenwijken maakte toch meer indruk.

Ik heb het als een mooie dag ervaren maar dat kwam ook door mijn mede-lopers die wandelden encyclopedieรซn zijn.
Karel en Carla Karel en Carla heeft geschreven op 23 juli 2017 om 14:17:
Geweldig Geldrop, met deze inspirerende wandeling door de jeugd van A.F.Th. met een overheerlijke Karine Sandwich in de Kasteelhoeve.
Lian en Wilma Lian en Wilma heeft geschreven op 19 juli 2017 om 17:23:
Ondergedompeld in de wereld van de jeugd van AFTh tijdens sfeervolle wandeling door Geldrop. Vanwege het warme weer slechts 1 lus gelopen. In het najaar komen we terug voor lus 2.

Geรฏnspireerd om thuisgekomen Vallende ouders en De gevarendriehoek te gaan herlezen
Jozef Gevers, Eindhoven Jozef Gevers, Eindhoven heeft geschreven op 8 juli 2017 om 21:40:
Wat een fantastische ode aan onze momenteel grootste en belangrijkste romancier A.F.Th. En wat heeft Frank Lammers de audiotour gevoelvol ingesproken. Chapeau voor de organisatoren !
Charlie Geerts uit Klaaswaal Charlie Geerts uit Klaaswaal heeft geschreven op 4 juli 2017 om 18:02:
Leerzame, indrukwekkende, unieke wandeling.
Zeer afwisselend door ongerepte natuur en opgepimpte volkswijken .
Advies : vermeld op de website dat de Muis 3 maanden dicht is en De Kasteelhoeve op maandag.
Ik heb vandaag nog dorst van de wandeling van gisteren.
Elly van der Weijden,s'Hertogenbosch Elly van der Weijden,s'Hertogenbosch heeft geschreven op 1 juli 2017 om 22:28:
Ondanks een koude en natte dag een hartverwarmende A.F.Th. Wandeling gemaakt.
Wat een prestatie van deze vrijwilligers, zowel wat betreft wandelboek als audiotour. Tip: graag snel De Banken langs de route.
Janny Herfst Janny Herfst heeft geschreven op 1 juli 2017 om 13:22:
Eerst even dat gevoel: het is alsof je inbreuk maakt op het privรฉleven van een Bekende Nederlander, dat je een voyeur bent. Maar die bekende Nederlander, A.F.Th. van der Heijden heeft zelf medewerking verleend aan deze inkijk, in de eerste plaats natuurlijk door boeken te schrijven waarin de plaatsen uit zijn privรฉleven een grote rol spelen. Er was al een literaire wandeling door het Amsterdam van de auteur (Labyrintische genoegens door Onno Sven Tromp uit 2002), dus mocht Geldrop zeker niet achterblijven en heeft dat ook niet gedaan. Twee hobby's vielen voor mij samen door dit initiatief: wandelen en A.F.Th. van der Heijden. Ik bekijk het daarom van twee kanten. Het startpunt, Kasteel Geldrop, is op zich natuurlijk al zeer aanbevelenswaardig voor wandelaars. De organisatie is er in geslaagd er niet alleen zeer interessante, ook een aangename wandeling van te maken. Dat gevoel een voyeur te zijn verdwijnt vanzelf.
Janny Herfst, Hoofddorp
Frans van Bronkhorst / Henk Noy Frans van Bronkhorst / Henk Noy heeft geschreven op 30 juni 2017 om 13:35:
Dat was een plezierige fietstocht. Ja we hebben de wandeling al fietsend afgelegd met een uitvoerige uitleg en toelichting van Marianne Menting. Ik heb buurten van Geldrop gezien en verhalen daarover gehoord, waarvan ik het bestaan niet wist. Een aanrader is om aan het einde van de tocht op het cafรฉ-plein midden in Geldrop bij mooi weer de dag af te sluiten. Echt een hele leuke nadere kennismaking met Geldrop รฉn met A.F.Th. met dank, het was TOP !! fvb / hn
Frans Waterschoot, Alkmaar Frans Waterschoot, Alkmaar heeft geschreven op 29 juni 2017 om 20:00:
Een indrukwekkend en interessante wandeling met een literair zeer verantwoord wandelboek.
Een aanrader voor wandelaar, lezer en cultuursnuiver.
Wil Notten Wil Notten heeft geschreven op 8 april 2017 om 09:42:
Wat een geweldig initiatief van werkgroep Van der Heijden Wandeling. Wat een prachtig boekje vol herinneringen en ontroerende jeugdfotoโ€™s. Wat een vrolijke wandeling langs de jeugd van Adri.
Mooiere promotie voor Geldrop kun je niet krijgen. Een halve eeuw terug in de tijd aan de hand van de grootste schrijver van dit moment; daar heeft de gemeente nog tientallen jaren profijt van.
Maar wacht. Er speelt deze maand een akkefietje. Oei. Iets met hennep.
Daarom besluit de burgemeester absoluut niet mee te werken aan deze grootse promotie van zijn dorp. En kordaat verbiedt hij alle vertegenwoordigers van de gemeente bij de overhandiging van het eerste exemplaar aan de uit Amsterdam afgereisde grote Geldroppenaar aanwezig te zijn.
Ben je dan een grootschalige, verreikende crimefighter? Of een kleingeestige, kortzichtige moraalridder? Wat een buitenproportionele en respectloze reactie.

Pin It on Pinterest