De uitnodigingen zijn de deur uit.  Iedereen die A.F.Th. van der Heijden en de wandeling door zijn (roman)jeugd een warm hart toedraagt, is van harte welkom op het feestelijk treffen om de banken in te wijden.
Dat zijn natuurlijk de gulle gevers en de crowdfundings-ondersteuners van de Rabobank maar dat zijn ook alle betrokkenen bij de wandeling, de lezers, de wandelaars, de buurtgenoten en alle andere belangstellenden.

Openingswoord Wim Daniëls

De inwijding vindt plaats op zaterdag 21 april om half 12 op de Brink in Geldrop.
Wim Daniëls, veelzijdige schrijver, ‘showmaster’ van taal en literatuur en warme A.F.Th. promotor zal de opening in stijl verrichten. Renny de Bruyn, voorzitter van de Werkgroep, voegt er zijn inspiratie aan toe. Acht befaamde Multi(f)vocaal dames  onderstrepen hun woorden met toepasselijke liederen.

Als intermezzo in de openingsceremonie leest Han Roijakkers, auteur van het wandelboek, een scène voor uit ‘De sandwich’.
Op de Brink immers kijkt de Bank van Karine en Frank direct uit op het trottoir vóór de winkels aan de Beneden Beekloop,. Het is de plek van de tragische kernscène uit het eerste requiem van Van der Heijden dat misschien ook wel een requiem is van zijn Geldropse jeugd.

Na de bruisende doop van de bank, symbolisch voor alle vijf banken, en een gezamenlijke champagnetoost wordt de inwijding gevierd met een glaasje op de Heijdensiaanse stamplek, Café De Muis, vanaf ongeveer kwart over 12.

Maak het mee

De inwijding wordt een welsprekend ceremonieel rondom verhalen die Geldrop een nieuwe dimensie hebben gegeven. Maak het mee.

Wij zien u graag op 21 april.

Pin It on Pinterest

Share This