Verslag KnopCollege van de lezing over A.F.Th. van de Heijden op 14 april 2017 in Café De Rozenknop, of kortweg De Knop, in Eindhoven.

‘De tandeloze tijd heeft tanden gekregen’, georganiseerd en gepresenteerd door Stein Spijkerman (Boekhandel Spijkerman) en Han Roijakkers, schrijfster van het wandelboek ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden’, uitgegeven door Lecturis. Binnendruppelende belangstellenden werden hartelijk ontvangen door de organisatoren en vonden hun weg naar de zitjes in het sfeervol ingerichte zaaltje. Klokslag 20.30 uur opende Stein Spijkerman de avond, waarna Han Roijakkers het podium beklom en haar presentatie, aangevuld met beeldmateriaal, startte.

Geldropse laag

Het werd een adembenemende reis door de verfabelde kindertijd en vroege jeugd in ‘de Geldropse laag’ van het werk van A.F.Th. van der Heijden ‘De tandeloze tijd’ en de requiems.

Alle toehoorders waren muisstil en gingen pas ’los’ in de pauze, hoewel…. niet helemaal want er was werk aan de winkel in de vorm van het invullen van een quiz. Met een drankje, een potlood en een handje vol concentratie boog iedereen zich over de 20 vragen.

Veel geleerd

Na de pauze kreeg Renny de Bruyn (voorzitter van de werkgroep Van der Heijden wandeling) het woord en hij zette Han Roijakkers in een welverdiend zonnetje.

Daarna werden de quizvragen door Han beantwoord en toegelicht, wat veel gesteun, gekreun en gejuich tot gevolg had.  Tot slot stelden de toehoorders veel interessante vragen, die door Stein en Han met hun Van der Heijden kennis uitgebreid werden beantwoord.

Stein en Han, veel dank voor deze leerzame genoeglijke avond in het Rozenknopje. Jullie hebben de belangstellenden in de collegebanken besprenkeld met rozengeur. Klasse.

Pin It on Pinterest

Share This