In Geldrop, in de straten, op de pleinen en langs de Dommel speelden de oerversies van Van der Heijdens jeugdverhalen. Het zijn realistische verhalen geworden, zoals in zijn vaders requiem ‘Asbestemming’ of romaneske verdichtingen zoals in ‘De sandwich’, ‘Vallende ouders’ en ‘De gevarendriehoek’.
Deze herinneringen en romans vormen een bijzondere, een ‘Geldropse’ laag in het kleurrijke oeuvre van A.F.Th. van der Heijden.

Op de Volksuniversiteit Geldrop gaat Han Roijakkers, schrijfster van het wandelboek ‘Door de spiegel van A.F.Th. van der Heijden, een literaire wandeling in de verbeelding en werkelijkheid van zijn Geldropse jeugd’, daar meer over vertellen.
Zij neemt de toehoorders mee in de ontwikkelingsgeschiedenis van ‘De tandeloze tijd’, de monumentale romancyclus waarin de kinderverhalen opbloeien in de geschiedenis van Albert Egberts.
Zij gaat in op de verfabelde biografie of biografische fabel van rouw om een vader, om een neef, om twee jeugdvrienden.
Zij raakt aan de relatie A.F.Th. en Geldrop en aan wat hij heeft toegevoegd aan het dorp van alledag.
Na de lezing gaat Han Roijakkers met haar toehoorders aan de wandel door de eerste lus: het buitengebied en de wijken Hulst en Skandia met onderweg de Heijdensiaanse pleisterplaats Café De Muis.

 

Het maximale aantal deelnemers is 20 . De prijs inclusief lunch bedraagt € 25,– te betalen per automatische incasso bij aanmelding.
Aanmelden kan via de Volksuniversiteit Geldrop.

Adres: Volksuniversiteit Geldrop, Molenstraat 27, 5664 HV Geldrop, telefoon: 040-2800203

Programma zaterdag
30 september

11.00 uur lezing op de VU Geldrop
12.00 uur lunch in de foyer van Hofdael
13.00 tot 16.00 uur wandeling

Pin It on Pinterest

Share This